Vi er Sundt Air

En av bransjens beste privatflytjenester leveres av et familieeid norsk privatflyselskap. Dette er hemmeligheten bak suksessen til Sundt Air.

På kundelista finner du noen av Europas mest suksessrike konsernledelser og privatpersoner. Med over 20 år på vingene er Sundt Air førstevalget blant de som har behov for det aller ypperste innen skreddersydd transport. Om du ser etter VIP-fly, vurderer eget eller innleid forretningsfly eller ønsker en helt spesiell ferie i privat jetfly – bli med opp i høyden med Sundt Air.

Privat jet charter – en luftig lidenskap

Det var i 1999 at skipsrederen og forretningsmannen Petter Sundt kjøpte opp Nor Aviation – et selskap med røtter tilbake til Norsk Luftambulanses ambulanseflysatsning i 1989. Den sagnomsuste investoren fant en lidenskap i livet i lufta, og gjorde det til sin oppgave å videreutvikle selskapets unike fagkunnskap og verdier. Fra ambulanseflyvning og syketransport i starten, har selskapet de siste 20 årene gradvis dreiet fokuset mer mot kontrakter med myndigheter, privatpersoner og industriselskaper, ifølge Sundt Airs Accountable Manager Geir Jensen – hele veien med familien Sundt ved roret. – Petter Sundt, og senere barna hans, Helene og Christian, har utviklet selskapet frem til det vi er i dag. Både Sundt Air og hele Sundt Group er et familieselskap med et felles verdisett, forteller han.

Sundt Airs privatflytjenester

Operatør - management

Maintenence

Special Mission

Charter

Alle tjenester innen privatfly

Sundt Airs tjenester kan deles inn i fire hovedområder. Hovedtjenesten er operatør og management – altså hele operasjonen rundt drift av privatfly. Sundt Air er operatør av egne fly, med maskiner for de aller fleste bruksområder. I tillegg tilbyr de management-avtaler for eiere av fly. Å holde et privatfly krever en dedikert og sertifisert organisasjon, godkjente fasiliteter og løpende oppfølging, noe som kan være krevende å etablere rundt et enkelt fly. Hos Sundt Air kommer du som flyeier til dekket bord. – Vi gjør bruken av privatfly enkelt og transparent for kunden. I slike avtaler ordner vi alt fra crew og catering, til flytillatelser, drivstoff og vedlikehold. Alle avtaler er skreddersydd etter kundens behov og ønsker, forklarer Jensen.

placeholder

Verksted, ombygging og spesial mission-operasjoner

Sundt Air har også eget in-house verksted som både kan ta planlagt og ad-hoc basert vedlikehold på de aller fleste maskiner. Flyteknikerne hos Sundt Air har også lang erfaring i å gjøre modifiseringer på fly. Selskapet har også vært først i verden på flere typer ombygginger, ifølge Jensen. – Noen av modifiseringene har blitt gjort på egne fly i forbindelse med special missions-operasjoner, et annet av våre forretningsområder. Her bruker vi utstyr og systemer fra vårt søsterselskap i Sundt Group, Norwegian Special Mission, til blant annet å fly kystovervåkning og forurensingskontroll, sier han. Slik er Sundt Air i en unik posisjon til å levere nøkkelferdige løsninger for kunden, enten de ønsker et fly ombygd eller en helhetlig løsning hvor flyet først kjøpes/bygges og siden administreres for kundene i en daglig operasjon hvor det måtte være i verden.

Privat jet charter – reis fleksibelt med privatfly verden rundt

Siste viktige forretningsområde til Sundt Air er charter, som handler om å leie ut egne og eksterne fly til skreddersydde turer verden over. Her er fagkunnskap og erfaring, i tillegg til diskret, effektiv og fleksibel kundebehandling de viktigste suksesskriteriene Sundt Air fokuserer på. Hver detalj skal være tenkt på, hver utfordring tatt i betraktning. Dette er reiser hvor alle Sundt Airs piloter, crew, mekanikere og konsulenter bidrar med sin kunnskap for å skape den aller beste opplevelsen for kunden. Jensen opplever ofte at fagkunnskapen og volumet som følger med operatørvirksomheten gjør Sundt Air bedre rustet til å sette opp den perfekte turen for kunder. – Det er som regel ikke bare pris som teller. At vi kan skreddersy løsninger etter akkurat denne kundens behov og ønsker, gir oss en fordel over de mange aktørene som bare videreformidler helt grunnleggende charterønsker til flyselskaper, og så velger laveste pris.

Kompakt og fleksibel – men med musklene til de store

Størrelse er ikke et mål i seg selv, ifølge Accountable Manager Geir Jensen, tvert i mot er deres kompakte organisering en av faktorene bak Sundt Airs suksess. – Noe av vår styrke ligger i det at vi ikke er størst i klassen. Det gjør at vi tilpasser oss kunden, ikke motsatt. Vi benytter oss ikke av et ferdig utarbeidet program for våre tjenester, i stedet skreddersyr vi løsninger til hver enkelt kunde. Som flyeier drukner du ikke i mengden hos oss, men får tilpassede løsninger som passer for nettopp deg. Tross den kompakte og fleksible selskapsstrukturen har Sundt Air likevel tilgang på samme service-, management- og finansielle ressurser som større konsern, takket være moderorganisasjonen Sundt Group. – Sundt Group består av Sundt Air, Sundt Air Executive Handling, Sundt Air Management, Norwegian Special Mission, Pegasus Helicopter og Aviation Engeneering. Dette gir oss en mulighet til å spille på hverandre og skape synergier som kommer kunden til gode, forteller Jensen. Sky is not the limit lyder det talende mottoet i Sundt Air. Uansett hvilke grenser du setter ut for å sprenge – sjansen er stor for at den syvende himmel er innen rekkevidde for deg som er kunde av Sundt Air.

Related
placeholder

11 møter i 8 land på 5 dager med privatfly

Sundt Airs privatflydrift gir de travleste en enorm effektivitet når det virkelig gjelder.

Read more